Tapahtumat verkossa

Tapahtumatietoja päivitetään näille sivuille sitä mukaa kun aikataulut ja ohjelmat varmistuvat. Julkaistavat tiedot tapahtumista voi toimittaa osoitteeseen eija.roisko(ät)kvl.fi.

Puhevammaisten viikkoa edeltävällä viikolla perjantaina 30.9.2022 klo. 12:00-14:00 Puhva (Puhevammaisten Vertaistukiyhdistys ry) täyttää 2 – vuotta

Päivän kunniaksi he kutsuvat sinut etäsynttärikaffeelle! Lempikuppi esiin ja linjoille porisemaan mukavia Puhvan hallituksen jäsenien kanssa. Mahdollisuus myös kuulla Wellosta ja saada asiantuntijan vastauksia kyseisestä laitteesta.

Kaikki ovat tervetulleita on puhevamma tai ilman puhevammaa. Chat-kenttään voi kirjoitella viestejä, jos mikki ei ole oma juttu. Halutessasi voit vain kuunnella muiden porinaa.
Linkki synttärikaffeelle: https://bit.ly/3Bh820u
Puhevammaisten Vertaistukiyhdistys ry:n verkkosivut.

 

MAANANTAI 3.10.2022

Kommunikoinnin apuvälineet Suomessa -webinaarisarja

Tervetuloa Kipinäkeskuksen järjestämään kaksiosaiseen webinaariin. Ensimmäisessä osassa perehdytään kommunikoinnin apuvälineen hankinta- ja käyttöönottoprosessiin Suomessa. Toisessa osassa käsitellään Suomen markkinoilla olevia kommunikointikansioita, puhelaitteita, kommunikointitaulustoja ja -ohjelmia. Asiantuntijana webinaareissa on Kipinäkeskuksen AAC-ohjaaja Janette Kotonen.

Webinaarin kaksi osaa julkaistaan Youtubessa maanantaina 3.10. ja keskiviikkona 5.10. ja ne ovat katsottavissa tallenteina koko syksyn ajan.
Linkki: Pääset katsomaan webinaarin osat Kipinäkeskuksen Youtube-kanavalta.
Lisätietoja: info(ät)kipinakeskus.fi
Järjestäjä: Kommunikointikeskus Kipinä Oy

 

TIISTAI 4.10.2022

Maksuttomia DialoQ Talk -koulutuksia

Code-Q:n järjestää Puhevammaisten viikolla maksuttomia DialoQ Talk koulutuksia seuraavasti:
4.10.2022  klo 09:00 DialoQ Talk perusteet (kesto n. 1.5 – 2 tuntia)
5.10.2022  klo 17:00 DialoQ Talk perusteet (kesto n. 1.5 – 2 tuntia)
6.10.2022  klo 09:00 DialoQ Talk jatkokurssi (kesto n. tunti)

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: tapio.koivuniemi(ät)code-q.fi
Järjestäjä: Code-Q Oy

Tapahtumatiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät myös Code-Q:n Facebook-sivuilta. https://www.facebook.com/CodeQLtd/

 

KESKIVIIKKO 5.10.2022

Vaalijalan tilaisuudet asiakkaille ja työntekijöille

Vaalijalan kuntayhtymässä järjestetään puhevammaisten viikolla kaksi etätilaisuutta kuntayhtymän asiakkaille ja työntekijöille:

5.10. järjestetään Nyt on aika kohdata!-etätilaisuus, johon asiakkaat ja työntekijät voivat etukäteen lähettää kuvia ja lyhyitä videoita erilaisista kohtaamisista omissa kuntoutus-, asumis- ja päiväaikaisen toiminannan ympäristöissään. Yhteisessä tilaisuudessa ihastellaan ja iloitaan moninaisista tavoista kohdata ja tulla kohdatuksi.

Myös 5.10 järjestetään etätilaisuus kuntayhtymän työntekijöille AAC-etäkahvit ajatuksella. Tällöin pysähdytään kuulumisten, kuntoutuksen, apuvälineiden ja koulutusasioiden äärelle ammattilaisten kanssa yhdessä.

Lisätietoja: heidi.laurila@vaalijala.fi

 

TORSTAI 6.10.2022

Kun potilaalla on CP-vamma – Maailman CP-päivän maksuton webinaari

Suomen CP-liitto järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin torstaina 6.10.2022 klo. 10:00 – 12:00. Lastenneurologian erikoislääkäri Helena Mäenpää kertoo webinaarissa, mitä lääkärin on hyvä tietää cp-vammasta ja hyvän kuntoutussuunnitelman laatimisesta. Elämänlaadun ja osallisuuden edistämisestä sekä toimintakyvyn systemaattisen seurannan hyödyistä puhumassa kuntoutuksen yliopettaja Ira Jeglinsky-Kankainen. Psykofyysinen fysioterapeutti Johanna Tervonen käsittelee aiheita, onko oma keho ystävä, vihollinen vai molempia sekä ylikuormitus, uupumus ja masennus kuntoutuksen ammattilaisen haasteena.

Webinaari on suunnattu erityisesti terveydenhuollon ja kuntoutuksen ammattilaisille.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen löytyy CP-liiton verkkosivuilta. Tapahtumatiedot myös Facebookissa.
Lisätietoja: Viestintäpäällikkö Eeva-Liisa Kiviniemi, eeva-liisa.kiviniemi(ät)cp-liitto.fi
Järjestäjä: Suomen CP-liitto

Viestinnän verkkosaavutettavuus puhevammaisille

Osallistu Evantian Viestinnän verkkosaavutettavuus puhevammaisille -tietoiskuun! Tietoiskut järjestetään torstaina 6.10.2022 tasatunnein eli kello 14.00, 15.00, 16.00 ja 17.00. Tietoiskun kesto on noin 15 min. ja sisältö on kaikissa tietoiskuissa sama.
Osallistu tietoiskuun Teamsissä alla olevasta linkistä:
Viestinnän verkkosaavutettavuus puhevammaisille -tietoisku

Lisätietoja: mirjam.kempas(ät)evantia.fi

 

 

Päivitetty: 04.10.2022

« Takaisin