Tapahtumat verkossa

Tapahtumatietoja päivitetään näille sivuille sitä mukaa kun aikataulut ja ohjelmat varmistuvat. Julkaistavat tiedot tapahtumista voi toimittaa osoitteeseen niko.eloranta(at)kvl.fi.

 

TIISTAI 5.10.2021

Minulla on aina sanottavaa -YouTube live

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry järjestää tiistaina 5.10. klo 12:00-13:00 YouTube live-tapahtuman, jossa kokemustoimijat kertovat, miten voi ilmaista itseään teatterin, elokuvan, itseilmaisun ja taiteen kautta, silloin kun ei ole ääntä omiin sanoihin.

Linkki: Minulla on aina sanottavaa -Youtube live puhevammaisten viikolla | Tukiliitto

Mukana: Osallisuus teatteri, HPNN musiikkiryhmä

Järjestäjä: Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

 

Kommunikointipassi tutuksi -webinaari

Tervetuloa Kipinäkeskuksen järjestämään webinaariin perehtymään kommunikointipassiin AAC-ohjaaja Janette Kotosen johdolla! Webinaarissa käydään läpi, mikä on kommunikointipassi, mikä sen tehtävä on ja kenelle siitä voisi olla hyötyä. Lisäksi webinaari esittelee erilaisia kommunikointipassivaihtoehtoja ja tarjoaa ideoita kommunikointipassin sisällön suunnitteluun.

Webinaari (tallenne) julkaistaan 5.10. klo 15.00 ja se on katseltavissa 17.10. saakka.

Järjestäjä: Kommunikointikeskus Kipinä Oy

 

KESKIVIIKKONA 6.10.2021

Keho kertoo tarinaa

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry järjestää keskiviikkona 6.10. klo. 13:00 ”Keho kertoo tarinaa” -tapahtuman verkossa. Verkkotunnilla pääset itse ryhmäsi kanssa tanssitunnille. Kehomme kertoo meille asioita omasta itsestämme, ja me voimme kertoa kehollamme muille. Tanssija, koreografi Marjo Hämäläinen johdattelee meidät liikkeeseen.

Linkki: Keho kertoo tarinaa -puhevammaisten viikon tapahtuma verkossa (Teams) | Tukiliitto

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Ilmoittaudu 4.10.2021 mennessä anne.vuorenpaa(at)tukiliitto.fi ja he lähettävät Teams-linkin ilmoittautuneille ryhmille. Varatkaa tila, jossa pääsette liikkumaan ja oikeasti tekemään yhdessä.

Järjestäjä: Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

 

Minä kerron – Puhevammaisten viikon Facebook-live

Aivoliiton järjestämässä Facebook-livessä 6.10 klo 13:00 pohditaan teeman mukaisesti keinoja tukea lapsen kerrontaa.

Kielihäiriöiselle lapselle asioista kertominen voi tuottaa merkittäviä vaikeuksia. Kerronta voi olla joko hyvin suppeaa ja lyhyttä tai hyvinkin vuolasta ja runsasta, mutta lapsi ei pysty rakentamaan kertomastaan ehjää kokonaisuutta.

Tässä Facebook-livessä keskustellaan siitä, miten tukea lapsen kerrontataitojen kehittymistä ja kannustaa lasta itseilmaisuun. Puhujina Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksen työntekijät puheterapeutti Hannele Merikoski ja suunnittelija Anni Vieru.

Pääset katsomaan tallenteen tästä .

Linkki: Minä kerron – Puhevammaisten viikon Facebook-live (lyyti.fi)

Lisätietoja: kommunikaatiokeskus(at)aivoliitto.fi

Järjestäjä: Aivoliitto

 

TORSTAI 7.10.2021

Kesytetään afasia yhdessä – Puhevammaisten viikon Facebook-live

Aivoliiton järjestämässä toisessa Facebook-livessä 7.10. klo. 14:00 pohditaan keinoja tukea kerrontaa silloin, kun afasia vaikeuttaa asioista kertomista.

Afasian vuoksi kerronta voi olla joko hyvin suppeaa tai toisaalta liiankin vuolasta. Kerronnan haasteena on, että henkilö ei pysty ilman tukea rakentamaan kertomastaan ehjää kokonaisuutta.

Tässä Facebook-livessä keskustellaan siitä, miten tukea afaattisen henkilön itseilmaisua ja kerrontaa. Puhujina Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksen työntekijät puheterapeutti Maria Vinberg ja Juttu-tupa-verkoston suunnittelija Pirjo Laine.

Liven alkaessa pääset videoon Kommunikaatiokeskuksen Facebook-sivulta .

Linkki: Kesytetään afasia yhdessä – Puhevammaisten viikon Facebook-live | Aivoliitto

Lisätiedot tilaisuudesta: kommunikaatiokeskus(at)aivoliitto.fi

Järjestäjä: Aivoliitto

 

Keskustellaan AAC-keinoista -paneeli

Kipinäkeskuksen järjestämässä paneelissa puheterapeutit Kirsi Katajisto, Riikka Brunou ja Iina Heikurainen keskustelevat AAC-keinoihin liittyvistä aiheista. Ensimmäisessä osassa käsitellään kommunikoinnin apuvälineitä, toisessa moninaisia AAC-keinoja ja niiden käytön aloitusta ja kolmannessa AAC:tä osana yhteiskuntaa. Moderaattorina toimii puheterapeutti Pauliina Viljanen.

Keskustelupaneelin osat (tallenteet) julkaistaan 7.10. klo 15.00 ja ne on katseltavissa 17.10. saakka.

Järjestäjä: Kommunikointikeskus Kipinä Oy

 

PERJANTAI 8.10.2021

Puhevammaisten viikon keskustelutapahtuma: Kerron, mitä minulle tarkoittaa osallisuus 

Puhevammaisten viikon alussa 4.10 julkaistaan Intonaattorit  YouTube-kanavalla paneelikeskustelu, joka alustaa viikon aikana käytävää keskustelua osallisuudesta. Paneelikeskustelussa 3 panelistia sekä paneelinpuheenjohtaja, aikuispuheterapeutti Elisa Johansson keskustelevat osallisuudesta ja mistä tekijöistä se panelisteilla rakentuu.

Viikon aikana toivomme kuulevamme monien muidenkin kommentteja osallisuuden eri näkökulmista. Voit myös osallistua keskusteluun haastamalla henkilön/toimijan kommentoimaan, mitä hänelle/heille tarkoittaa osallisuus.

Suomen suurin esteetön keskustelu huipentuu perjantaina 8.10. klo 14:00-15:00 järjestettävään Intonaattorit Oy:n organisoimaan live-keskustelutapahtumaan (zoom-alustalla). Tapahtumassa käymme läpi viikon aikana keskusteluun osallistujien kommentit, ja saamme näin monimuotoisen käsityksen siitä, mitä kaikkea osallisuus Suomessa tällä hetkellä tarkoittaa. Live-tapahtumassa voit esittää myös vielä uusia kysymyksiä tai kommentteja aiheesta.

Keskusteluun pääset 8.10. klo. 14:00 liittymään tästä.

Kerrotaan yhdessä Suomen suurin esteetön keskustelu.

Linkki:  Puhevammaisten viikon tapahtuma – INTONAATTORIT

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Katso osallistumisohjeet ohjeet linkistä.

Järjestäjä: Intonaattorit oy

 

 

 

 

Päivitetty: 25.10.2021

« Takaisin