Tapahtumat verkossa

MAANANTAI 5.10.2020

Hei me piirretään!

Puhevammaisten viikon esteettömän viestinnän tapahtuma järjestetään Facebook-livessä maanantaina 5.10 klo 13-14. Piirtäminen on yksi tehokas esteettömän viestinnän keino. Piirtää voi monella eri tavalla ja eri kohderyhmien kanssa, vauvasta vaariin. Tule mukaan puhevammaisten viikolla Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksen Hei me piirretään – Facebook-liveen kokemaan itse piirtämisen salat! Aiheeseen johdattavat Hannele Merikoski ja Maria Vinberg Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksesta.
Avoin kaikille.
Lisätiedot: kommunikaatiokeskus@aivoliitto.fi
Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/kommunikaatiokeskus/videos/339385683954902
Järjestäjä: Aivoliiton Kommunikaatiokeskus

TIISTAI 6.10.2020

Arjen vinkit vanhemmille

Facebook Livessä 6.10.2020 klo 10 pohditaan mitä Arjen vinkit vanhemmille -toiminta on? Millaisia ovat Vanhempien vinkkipäivät? Mitä uutta kuluneen vuoden aikana toimintaamme on tullut? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat Hannele Merikoski ja Anni Vieru Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksesta.
Lisätietoja: www.aivoliitto.fi, s-posti: kommunikaatiokeskus@aivoliitto.fi
Linkki tapahtumaan Facebook-Livessä: https://www.facebook.com/events/254076835959728/
Järjestäjä: Aivoliiton Kommunikaatiokeskus

Teatterista voimaa vuorovaikutukseen

Kehitysvammaisten Tukiliitto järjestää maanantaina 6.10.2020 klo 13-14 ”Teatterista voimaa vuorovaikutukseen” -tapahtuman verkossa. Esittelykerrassa tutustutaan teatterin keinoin vuorovaikutuksen ja oman ilmaisun tukemiseen sekä ryhmässä toimimiseen. Ryhmää vetävät Petri Mäkipää Teatteri Telakasta ja Anne Vuorenpää Tukiliitosta. Tapahtuma on suunnattu yhteisöille, esimerkiksi päivätoimintayksiköille.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon Anne Vuorenpää p. 040 6418 025 tai anne.vuorenpaa@tukiliitto.fi
Linkki: https://www.tukiliitto.fi/tapahtuma/teatterista-voimaa-vuorovakutukseen-etana/
Järjestäjä: Kehitysvammaisten Tukiliitto

Haastavat tilanteet lapsiperhearjessa

Onko teidän perheessä syömiset, nukkumaan menemiset tai ulos lähtemiset yhtä kiukuttelua ja tahtojen taistelua? Tule kuulemaan, miten puheterapeutti hoitaisi lapsiperhearjen haastavat tilanteet! Äännekoulu järjestää 6.10.2020 klo 17.00-18.30 webinaarin Facebook Livessä, jossa puheterapeutit Päivi Holappa ja Joanna Löytömäki kertovat konkreettisia esimerkkejä, miten lapsiperhearjen haastavia tilanteita voi ratkaista puheterapeuttisin keinoin. Lapsiperhearjen haastavat tilanteet ovat tuttuja varmasti jokaisessa lapsiperheessä, mutta erityisen haastavia tilanteet voivat olla silloin, jos perheessä on puhevammainen lapsi. Webinaarissa esiteltyjä keinoja voi kuitenkin hyödyntää jokainen vanhempi. Webinaarin lopussa sinulla on mahdollisuus esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä, joihin on vastaamassa useampi Äännekoulun puheterapeutti.
Linkki: Äännekoulun FB-tapahtuma (www.facebook.com). Ilmoittautumista etukäteen ei tarvita, riittää kun klikkaa tapahtumaan ”osallistuu”, niin Facebook ilmoittaa tapahtuman alkamisesta.
Lisätietoja: reetta.baldin@aannekoulu.fi, p. 041 495 2880, www.aannekoulu.fi
Järjestäjä: Äännekoulu

Studio Voimauttava vuorovaikutus

Tiistaina 6.10.2020 Voimauttava vuorovaikutus -Facebook -ryhmässä julkaistaan tallenne Studio Voimauttava vuorovaikutus -keskustelusta. Videolla ammatinharjoittajapuheterapeutti Hanna Kokkonen ja Tikoteekin puheterapeutit Kaisa Martikainen ja Katja Burakoff vaihtavat ajatuksia viikon teemasta.
Linkki: Voimauttava vuorovaikutus -ryhmä Facebookissa
Järjestäjä: Kehitysvammaliiton Tikoteekki

Kysy GoTalk NOW-sovelluksesta

HUS Tietoteekki järjestää tiistaina 6.10. klo 13.00 Facebook-Liven, jossa saa esittää kysymyksiä GoTalk Now-kommunikointisovelluksen käytöstä ja muokkauksesta. Facebook-Live pidetään GoTalk Now Suomi Facebook-ryhmässä, joka on kaikille avoin.
Linkki: https://www.facebook.com/groups/gtnsuomi
Järjestäjä: HUS Apuvälinekeskus, Tietoteekki

Språk och samspel informerar digitalt

Språk och samspel informerar via digital träff 6.10.2020 kl. 14.30-16.00. Språk och samspel uppmärksammar veckan för talhandikapp genom att ordna en digital träff då vi informerar om våra material och vårt arbete.
Arrangör: Folkhälsans Förbund
Anmälan: https://folkhalsan.fi/evenemang/kurser/sprak-och-samspel-informerar-digitalt/ Före träffen får du en Zoomlänk och via den deltar du på vår digitala träff.
Kontakt: Funderar du över något inför den digitala träffen så kontakta oss på: akk@folkhalsan.fi

KESKIVIIKKO 7.10.2020

Koronaihmeitä – lauluntekopaja. Kerätään ylös ilot ja surut – ja tehdään uusi laulu!

Lauluntekopaja järjestetään keskiviikkona 7.10 klo 18-19 Facebook-livessä. Vuorovaikutustilanteet ovat muuttuneet koronan myötä. Tämä on tuonut esille monia uusia tilanteita ja tunteita erityisesti henkilöille, joilla on puheen ja kielen haasteita. Tule mukaan lauluntekopajaan kertomaan omista kokemuksistasi ja ideoimaan, millaisia iloja ja suruja korona-aika on tuonut vuorovaikutukseen. Voit jakaa tarinasi myös etukäteen lähettämällä tarinasi tai kokemuksesi (vaikka yksittäisillä sanoilla tai kuvina) sähköpostiin: kommunikaatiokeskus@aivoliitto.fi Kokoamme tekstin yhteen ja teemme niiden pohjalta ihan uuden laulun sekä laulutaulun.  Tule mukaan Facebook-liveen keskustelemaan, ja tsemppaamaan muita! Avoin kaikille, joilla on puheen ja kielen haasteita. Esimerkiksi afasia tai kehityksellinen kielihäiriö. Pajan vetävät Maria Vinberg ja Hannele Merikoski Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksesta.
Lisätiedot: kommunikaatiokeskus@aivoliitto.fi
Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/243509287094489/
Järjestävä taho: Aivoliiton Kommunikaatiokeskus

TORSTAI 8.10.2020

Kerron itse, päätän itse

Kehitysvammaisten Tukiliitto järjestää 8.10.2020 klo 13-15 verkkoluennon, joka nostaa esille oikeutta kommunikaatioon sekä lähi-ihmisten roolista sen mahdollistajana. Luento sopii erityisesti alan opiskelijoille, työntekijöille sekä muille läheisille.
Linkki: https://www.tukiliitto.fi/tapahtuma/kerron-itse-paatan-itse-verkkoluento/
Järjestäjä: Kehitysvammaisten Tukiliitto
Ilmoittautuminen: Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Katso osallistumisohjeet ohjeet linkistä.
Lisätiedot: Minni Haveri: 040 1841 240 minni.haveri@tukiliitto.fi

Mitä on Juttu-tupa-toiminta?

Aivoliiton Juttu-tupa-verkoston suunnittelija Pirjo Laine ja puheterapeutti Maria Vinberg kertovat 8.10.2020 klo 14 – 15 Facebook Livessä afaattisille henkilöille suunnatusta Juttu-tupa-toiminnasta. Kenelle se on tarkoitettu? Mitä siellä tehdään? Liittyykö se mitenkään yhteen Helsingin vanhimmista ravintoloista? Eipä taida – vaan afasiaan. Tule mukaan liveen kyselemään lisää ja kertomaan omista kokemuksistasi ja toiveistasi tulevaisuuden Juttu-tuville! Luodaan mahdollisuuksia yhdessä!
Lisätiedot: kommunikaatiokeskus@aivoliitto.fi
Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1471705043217070/
Järjestäjä: Aivoliiton Kommunikaatiokeskus

PERJANTAI 9.10.2020

STUDIA AAC:
Kommunikoinnin apuvälineillä käyty keskustelu

Facebookin Live -tilassa perjantaina 9.10. klo 12.30 – 14.00 haastatellaan FT Irina Savolaista hänen tekemästään tutkimuksesta ja väitöskirjasta, jonka aiheena on kommunikoinnin apuvälineellä käytyjen keskustelujen eteneminen. Vastoin kansainvälisessä tutkimuksessa vallalla olevaa käsitystä puhevammaiset lapset ja nuoret olivat Savolaisen tutkimuksen mukaan aktiivisia keskustelijoita. Monissa keskusteluissa puhevammaiset lapset ja nuoret olivat enemmän ”äänessä” kuin heidän puhuvat kumppaninsa ja välillä vuoroista jopa kilpailtiin. Tilaisuuden jälkeen tallenne on katsottavissa Tikoteekin FB-sivuilla.
Linkki: https://fi-fi.facebook.com/Tikoteekki
Järjestäjä: Kehitysvammaliiton Tikoteekki

Kuuntelemiseen tarvitaan muutakin kuin korvat

Kehitysvammaisten Tukiliitto järjestää verkkokeskustelun perjantaina 9.10. klo 18 Facebook Livessä. Keskustelun aiheena on paljon tukea tarvitsevien lasten kuuleminen ja mielipiteen kysyminen. Millaisia keinoja, resursseja ja rakenteita tarvitaan, jotta lapset saavat äänensä kuuluville? Livelähetyksessä ovat keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin Kehitysvammaliiton Minua kuullaan -hankkeesta Sanna Tuisku-Lehto sekä Minni Haveri Tukiliitosta. Lähetys sopii erityisesti alan opiskelijoille, työntekijöille sekä läheisille.
Linkki: https://www.facebook.com/Tukiliitto/
Järjestäjä: Kehitysvammaisten Tukiliitto
Lisätietoja: https://www.tukiliitto.fi/tapahtuma/verkkokeskustelu-kuuntelemiseen-tarvitaan-muutakin-kuin-korvat/

Biisipajan konsertti

Rinnekoti järjestää perjantaina 9.10. klo 13 verkossa kaikille avoimen Biisipaja-konsertin osana puhevammaisten viikkoa. Konsertissa esitetään kappaleita, jotka on sanoittanut ja säveltänyt Rinnekodin etäliven biisipajan asiakkaat kevään ja kesän aikana. Lisäksi kuulemme juttuja siitä, miten kappaleet ovat syntyneet. Konsertin kesto on n. 45 minuuttia. Tule sinäkin linjoille mukaan jammailemaan!
Linkki tiedotteeseen, jonka lopussa on myöskin konsertissa esitettävien kappaleiden sanat (www.rinnekoti.fi)
Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/622854608279878
Järjestäjä: Rinnekoti

LAUANTAI 10.10.2020

Selkeesti Seksistä

Keski-Suomen autismiyhdistys ry järjestää yhteistyössä Kehitysvammaisten Tuki ry:n kanssa ”Selkeesti Seksistä” webinaarin la 10.10. klo 9.45-14.00. Webinaarin hinta on 10€/osallistuja.
Ilmoittautumiset ja lisätietoa: ksautismi.yhdistysavain.fi

Voimauttava vuorovaikutus -viikko

Viikon aikana Kehitysvammaliiton Tikoteekki toteuttaa somekampanjan, jossa Voimauttavan vuorovaikutuksen toteuttajat kertovat ajatuksiaan siitä, mitä toimintatapa on mahdollistanut. Kampanjaa voit seurata Voimauttava vuorovaikutus -Facebook-ryhmässä.

Päivitetty: 05.10.2020

« Takaisin