Videot ja materiaalit

Vuoden 2020 Puhevammaisten viikolla eri tahojen julkaisemia videoita:

Tikoteekin tuottamalla Hetkiä Niilon arjessa -videolla merkonomiksi opiskeleva Niilo Virta esittelee harrastuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Hän käyttää tietokonetta katseohjauksella ja Grid-ohjelmalla. Niilolla on puhesynteesinään yksilöllinen ääni, joka on vielä Suomessa harvinaista. Niilo myös räppää artistinimellä iso N.

 

Diakonia-ammattikorkeakoulun puhevammaisten tulkkiopiskelijat ja Turun yliopiston logopediapiskelijat ovat julkaisseet tietoiskuvideoita  Diakin YouTube-kanavalla:
Kommunikoinnin arviointi ja kommunikoinnin ohjaus
Kysy puheterapeutilta
Laitteet ja muut kommunikaation apuvälineet
Selkokieli
Tulkkauspalvelut
Viittomien verkkosanakirjat
Yhteisen kommunikoinnin helpottaminen  arjessa – vinkkejä puhevammaisen henkilön kohtaamiseen

 

CP-liitto julkaisee Puhevammaisten viikolla Facebook-sivuillaan videoita, joissa esitetään päivätoiminnassa tehtyjä runoja.
Linkki Facebookiin: https://www.facebook.com/cpliitto

 

Puhevammaisten viikolla Kipinäkeskus haluaa tuoda esille kuvakommunikoinnin mahdollisuuksia erilaisissa arkisissa tuokioissa. Videot on suunnattu erityisesti perheille ideoiksi ja inspiraatioksi siihen, miten kuvia voisi helposti tuoda osaksi yhteisiä hetkiä ja parantaa siten lapsen osallisuutta näissä tuokioissa. Videoiden teemat ovat lukuhetki, loruttelu ja laulaminen. Löydät videot viikon edetessä Kipinäkeskuksen Facebook-sivulta, jonka kautta pääset myös lataamaan hetkiin liittyvät kuvamateriaalit. Lisäksi Kipinäkeskus julkaisee Puhevammaisten viikon aikana Youtubeen vapaasti katseltavaksi Terapia- ja leikki-ideoita -webinaarisarjaa, joka sisältää erityisesti ammattilaisille suunnattuja ideoita niin puheterapiaan kuin varhaiskasvatukseen.

 

Valteri-koulun Puhevammaisten  viikolle tekemässä videossa kuvataan koulun oppilaiden mahdollisuutta kertoa, kysyä ja kommentoida. Emma ja Toivo näyttävät mallia.

 

CP-liitto on julkaissut videoita päivätoiminnassa tehdyistä runoista Facebook-sivuillaan.

 

Päivitetty: 24.09.2021

« Takaisin